ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Fizik / Kimya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=653)
-   -   Etilen Nedir? Etilen Gazı - Etilen Nasıl Bir Gazdır? Etilen Gazı Hakkında (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=779592)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:06 PM

Etilen Nedir? Etilen Gazı - Etilen Nasıl Bir Gazdır? Etilen Gazı Hakkında
 
Etilen Nedir?, Etilen Gazı, Etilen Nasıl Bir Gazdır?, Etilen Gazı Hakkında
Etilen Nedir? Etilen Gazı - Etilen Nasıl Bir Gazdır? Etilen Gazı Hakkında
ETİLEN: KN:-105 0C olan renksiz, tatlımsı ve suda çok az çözünen bir gazdır. Turunçgilleri sarartır. Parlak bir alevle yanar. Buda C miktarının doymuş hidrokarbonlara oranla daha fazla olduğunu gösterir. Bitki hormonudur. Fazla koklanırsa bayıltır. Belirli sıcaklık ve basınçta Ziegler katalizörü (AlCl3 + TiCl4 ) etkisiyle polimerizasyona uğrar ve polietileni oluşturur.

Etilen gazı meyvelerin olgunlaşmasında etkilidir. Havagazında %5 oranında bulunur. Petrolün kraking ürünleri arasındadır. Bayıltıcı özelliği nedeniyle ameliyatlarda narkozitan olarak kullanılır. En önemli özelliği; birçok organik maddenin hazırlanmasında önemli bir çıkış bileşiği olmasıdır. Endüstride kraking yöntemi ile elde edilirken laboratuarda şu reaksiyonlar ile elde edilebilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.