![]() |
Portakal Kompostosu İçecekler & Kokteyller
Portakal Kompostosu
Portakal Kompostosu İçecekler & Kokteyller Kullanılan Malzemeler
Yapım Şekli Portakal kabuklarını soyun ve üzerindeki beyaz etli kısımları çıkartın. Bir portakalın kabuklarını 1 mm. inceliğinde kıyın. Portakal kabuğunu üstünü örtecek kadar suyla ateşe koyun. Acılığının gitmesi ve yumuşaması için kaynama esnasında suyu birkaç defa değiştirin. Şurubun kıvamının tam olup olmadığını kontrol etmek için, bir damlayı parmağınıza alın. Şurup hemen akmıyorsa gerekli kıvama gelmiş demektir. Portakalları ikiye bölüp, orta kısımlarını sivri uçlu bir bıçakla oyup, çekirdeklerini çıkartın. Portakalları ve kabuklarını kıvamlı şurubun içine atın ve 5-10 dakika kaynatıp, ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapabirsiniz... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.