![]() |
Ms Office Outlook'ta Kural Oluşturmak
MS Office Outlook'ta Kural Oluşturmak
MS Office Outlook'ta Kural Oluşturmak Bu dersimizde Outlook'ta kural oluşturmayı öğreneceğiz. Kural oluşturma ne işimize yarıyacak? - Örneğin, Ali'den gelen mailleri Ali klasörüne otomatik olarak yönlendirme olarak anlatabiliriz. - Outlook'u açıyoruz, - Araçlar Menüsünden - Kurallar ve Uyarılar - Karşımıza gelen pencereden, - Yeni Kural Oluştur - Kural Sihirbazı Penceresinden - 2. Adımda Kişi veya dağıtım listesi sekmesini tıklıyoruz, - Kimden Bölümüne kişinin mail adresini yazıyoruz veya daha önceden Adres defterimizde kayıtlı ise oradan seçiyoruz, Tamam Tuşuna basıyoruz. - 2. Adımda Belirtilen sekmesini tıklıyoruz burada kimden gelen mailleri nereye yönlendireceğimizi belirteceğiz. - Klasör seçimimizi de yaptıktan sonra; - Burada kuralımızın detaylarını kendimize göre ayarlıyoruz. Ben standart olarak bir yapılandırma yapıyorum. - İletimize ne yapacağımıza karar veriyoruz. - İletimizin Özel Bir Durum Uygulanıp Uygulanmacağını Ayarlıyoruz. - İletimizin artık Kuralını Oluşturma İşlemini Sonlandırmak ve çalıştırmak için son aşamaya geldik. Son Tuşuna basıyoruz vede kuralımızı oluşturduk. |