ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Dilekçe Örnekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=682)
-   -   Yakalamaya İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır - Yakalamaya İtiraz Dilekçe Örneği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=778615)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:39 PM

Yakalamaya İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır - Yakalamaya İtiraz Dilekçe Örneği
 
Yakalamaya İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır - Yakalamaya İtiraz Dilekçe Örneği
Yakalamaya İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır - Yakalamaya İtiraz Dilekçe Örneği

Yakalamaya İtiraz Dilekçesi
Yakalamaya İtiraz Dilekçesi Ne İşe Yarar
Yakalamaya İtiraz Dilekçesi Örneği

SULH CEZA MAHKEMESİNE

ERZİNCAN

YAKALAMAYA
İTİRAZ EDEN : Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No

Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı
Adres
TALEP KONUSU : Hukuka aykırı ve haksız yakalamaya itirazımızdır.
AÇIKLAMALAR :
1- Müvekkilim …/…/… tarihinde gözaltına alınmış bulunup, halen Erzincan il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde gözetim altında tutulmaktadırlar.
2- Müvekkilime yönelik herhangi bir “suç isnadı” olmadığı gibi, Ceza Muhakeme-si Kanununda belirtilmiş bulunan yakalamanın hiçbir şartı da gerçekleşmemiştir. Terör-le Mücadele Şubesi ile yapılan görüşmeler sonunda şahsın “şüpheli şahıs” olarak yakalandığı ve gözetim altında bulundurulduğu öğrenilmiştir.
3- Ceza Muhakemesi Kanununda “şüpheli şahıs” diye bir yakalama veya gözaltına alma nedeni bulunmamaktadır. Yapılmış olan yakalama işlemi tamamen keyfi ve hukuka aykırıdır.
4- Ceza Muhakemesi Kanununda 128/3 gereğince gereken incelemenin kolluktan hazırlık evrakları getirtilerek yapılması ve müvekkilin haksız yakalanmasına son veril-mesi gerekmektedir.
5- Anayasanın 19. maddesinde İnsan Haklarını ve Temel Özgürlükleri Korumaya Dair Avrupa Sözleşmesinin 5 maddesinde hangi hallerde kişinin özgürlüğünden yoksun bırakılabileceği belirtilmiştir. Bunlara göre belirtilmiş olan nedenlerden hiç birisi müvekkilim için söz konusu olmadığı gibi, yukarıda açıkladığımız gibi, müvekkilime yö-nelik herhangi bir suç isnadı dahi yoktur. Yapılan yakalama, Anayasanın 19. maddesi, İnsan Haklarını ve Temel Özgürlükleri Korumaya Dair Avrupa Sözleşmesinin 5. mad-desi ve Ceza Muhakemesi Kanununda ilgili hükümlere açıkça aykırıdır.
SONUÇ VE İSTEM : Anayasanın 19. maddesi, İnsan Haklarını ve Temel Özgürlükleri Korumaya dair Avrupa Sözleşmesinin 5. maddesi ve Ceza Muhakemesi Kanu-nunda ilgili hükümlerine açıkça aykırı olarak müvekkilime uygulanan haksız gözaltının “Kolluktan hazırlık evrakları getirtilerek incelenmesi” ve sona erdirilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/…

İtiraz eden müdafii

Avukat Adı ve Soyadı

İmza

Alıntıdır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.