![]() |
Ben Olsaydım Efendim(Sav)
Vareden’in adiyla insanliga inen Nur
Ben Olsaydım Efendim(sav)Bir gece yansiyinca kente Sibir dagindan Topragi kirlerinden arindirir bir Yagmur Kutlu bir zaferdir bu ebabil dudagindan Rahmet vadilerinden bosanir ab-i hayat En mustesna dogusa hamiledir kainat Yillardir bozu bulanik sulari yudumladim Bir pelikan huznuyle yurudum kumsallari Yagmur, seni bekleyen bir tas da ben olsaydim Hasretin alev alev icime bir an dustu Degisti hayel koskum, gozumde viran dustu Sonsuzluk ciceklerle donandi yuregimde Yagmalanmis ruhuma yeni bir devran dustu Ihtiyar cubbesinden kan suzulur Nebi’nin Gokyuzu dalgalanir ipekten kanatlarla Mehtabini duslerken o muhur sahibinin Sarsilir Ebu Kubeys kovulmus feryatlarla Evlerin arasina dikilir yesil bayrak Yeryuzu avaredir, yapayalniz ve kurak Zaman, ayaklarimda tukendi adim adim Heyula, bir ag gibi ordu ruyalarimi Colde seni ozleyen bir kus da ben olsaydim Yagmur, gulsenimize sensiz, baldiran dustu Dusmanlik icimizde; dostluklar yaban dustu Yenilgi, ilmek ilmek dugumlendi tarihe Her sayfaya talihsiz binlerce kurban dustu Bir guzide mektuptur, caglarin otesinden Ulasir intizarin yaldizli sabahina Yayilir o en buyuk mustu, pazartesinden Beyazlik dokunmustur gecenin siyahina Susuzluktan dudagi catlayan gonullerin Sukûtu yar, sevinci dualar kadar derin Caresiz bir takvimden yalnizliga gun saydim Bir cezir yasadim ki, yasanmamis, mazide Dokundugun kucuk bir nakis da ben olsaydim Sensiz, kaldirimlara nice guzel can dustu Yarilan gogsumuzden umutlar bican dustu Yagmur, kaybettik butun hazinesini ceddin En son, avucumuzdan inci ve mercan dustu Melekler sagnak sagnak gulumser maveradan Gumus ibrik tasiyan zumrut gagali kuslar Mutluluk nagmeleri isitirler Hira’dan Bir devrim korkusuyla halkalanir yokuslar Bir bebegin secdeye uzanirken elleri Paramparca, atesler sahinin hayalleri Keske bir golge kadar yakininda dursaydim O mucella cehreni izleseydim ebedi Sana sirilsIklam bir bakis da ben olsaydim Sarardi yesil yaprak; dal koptu; fidan dustu Baykusa cifte yali; bulbule zindan dustu Katil sinekler deldi hicabin perdesini Istiklal boslugunda arilar nadan dustu Dolasan ben olsaydim Save’nin damarinda Tablosunu yapardim yikilan her kulenin Ebedi aska giden esrarli yollarinda Senden bir kivilcimin, sureyya bir sulenin Tarasaydim bengisu fiskiran kakulunu On asirlik ocagin savururdum kulunu Bazen kendine asIk deli bir firtinaydim Firtinalar onunde bazen bir kuru yaprak Ugrunda koparilan bir bas da ben olsaydim Sensizlik depremiyle hanci dustu; han dustu Mazluma surgun evi; zalime cihan dustu Sana meftûn ve hayran, sana ram olanlara Bir bela tunelinde agir imtihan dustu Badiye yaylasinda koklasaydim izini Kefenimi bicseydi Ebva’da esen ruzgar Seninle yikasaydim acilar dehlizini Ne kaderi suclamak kalirdi ne intihar Ustune piril piril damladigin bir kaya Bir hurma cekirdegi tercihimdir dunyaya Suskunluga donustu sokaklarda feryadim Tereddut oymak oymak kemirdi gururumu Bahira’dan suzulen bir yas da ben olsaydim Haritanin en beyaz noktasina kan dustu Kirildi adaletin kilici; kalkan dustu Mahkumlar yargiliyor; hakimler mahkum simdi Haklarin temeline sanki bir volkan dustu Firakinla kavrulur colde kum taneleri Ahularin icinde sevdan akkor gibidir Erdemin, bereketin doldurur haneleri Sensiz hayat topragin sirtinda ur gibidir Semsiyesi altinda yurursun bulutlarin Sensiz, yuku zehirdir en guzel imbatlarin Devlerin esrarini aynalara sorsaydim Cozulurdu zihnimde buzlanmis dusunceler Oksadigin bir parca kumas da ben olsaydim Sensiz, tutundugumuz dallardan yilan dustu Ilkin karardi yollar, sonra heyelan dustu Guvenilen daglara kar yagdi birer birer Sensizlik diyarindan puskullu yalan dustu Yagmur, duysam icimin goklerinden sesini Yagarsin; taslar bile yemyesil filizlenir Yildirimlar parcalar cirkefin govdesini Sel gider ve zulmetin coplugu temizlenir Yagmur, bir gun kurtulup cagin kundaklarindan Alsam, olumsuzlugu billûr dudaklarindan Madenî arzularin ardinda seyre daldim Kuflu bir manzaranin curuyen gullerini Senin icin gorulen bir dus de ben olsaydim Sehirler kabus dolu; koylere duman dustu Tersine dondu her sey sanki; asuman dustu Kirik bir kayik kaldi elimizde, hayali Hazindir ki; dertleri asmaya umman dustu Ayriligin bagrimda buyuyen bir yaradir Seni hissetmeyen kalp, kapisiz zindan olur Sensiz dogrular egri; beyaz bile karadir Sesini duymayanlar girdabinda bogulur Ana rahminde olur sensizlikten bir cenin Saskinliga acilir gozleri, gormeyenin Saatlerin ardinda hep kendimi aradim Bir melal zincirine takildi parmaklarim Yeryuzunde seni bir gormus de ben olsaydim Sensiz, ufuklarima yalanci bir tan dustu Sensiz kitalar boyu uzayan vatan dustu Bir kolelik ruhuna mahkum olunca gonul Yuzyillardir dorukta bekleyen sultan dustu Ay gibisin; gunesler parliyor gozlerinde Senin tutkunla mecnun geziyor gunes ve ay Her damla bir yildizi susluyor goklerinde Sumeyra’yi ariyor her damlada bir saray Tohumlar ve iklimler senindir; mevsim senin Mekanin fircasinda solmayan resim senin Yagmur, birgun elimi ellerinde bulsaydim Guzellik sahikasi gulumserdi yuzume Senin visalinle bir gulmus de ben olsaydim Tavani coktu askin; duvarlar uryan dustu Toplumun gundemine koyu bir isyan dustu Iniltiler geliyor dogudan ve batidan Sensizlikten bozulan dengeye ziyan dustu Islakligi sanadir ahimin, efgahimin Icimde hicraninla tutusuyor nagmeler Sendendir eskimeyen cevheri efkarimin Nazarin ok misali karanliklari deler Bu degirmen seninle donuyor; ahenk senin Renkleri birbirinden ayiran mihenk senin Bir huzun ulkesine gomulup kaldi adim Kapaniyor yuzume aralanan kapilar Sana hicret eden bir Kureys de ben olsaydim Yagmur, sayriligima seninle derman dustu Beynimin merkezine olumsuz ferman dustu Silindi hayalimden butun efsunu omrun Bir donum noktasinda aklima Rahman dustu Nefsinle yeniden cizilecek desenler Cehreler yepyeni bir degisim gecirecek Aydinliga nurunla kavusacak mahzenler Anneler cocuklara hep seni icirecek Yagmur, seninle biter susuzlugu evrenin Sana mu’mindir sema; sana muhtactir zemin Damar damar seninle, hep seninle dolsaydim Batili yikmak icin kusandigin kilicin Kabzasinda bir dirhem gumus de ben olsaydim Kardesler arasinda heyhat, su-i zan dustu Zedelendi sagduyu; korlesen iz’an dustu Sarrkisiyla yasadik yillar yili baharin Insanlik bahcemize sensizlik hazan dustu Yagmur, seni bekleyen bir tas da ben olsaydim Colde seni ozleyen bir kus da ben olsaydim Dokundugun kucuk bir nakis da ben olsaydim Sana sirilsiklam bir bakis da ben olsaydim Ugrunda koparilan bir bas da ben olsaydim Bahira’dan suzulen bir yas da ben olsaydim Oksadigin bir parca kumas da ben olsaydim Senin icin gorulen bir dus de ben olsaydim Yeryuzunde seni bir gormus de ben olsaydim Senin visalinle bir gulmus de ben olsaydim Sana hicret eden bir Kureys de ben olsaydim Damar damar seninle, hep seninle dolsaydim Batili yikmak icin kusandigin kilicin Kabzasinda bir dirhem gumus de ben olsaydim BEN OLSAYDIM EFENDİM........ (güllerin kızı) alıntı |