ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Rebiülevvel Ayı Ne Demek - Rebiülevvel Ayı Anlamı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=776320)

Prof. Dr. Sinsi 09-08-2012 05:58 PM

Rebiülevvel Ayı Ne Demek - Rebiülevvel Ayı Anlamı
 
Rebiülevvel Ayı Ne Demek - Rebiülevvel Ayı Anlamı
Rebiülevvel Ayı Ne Demek - Rebiülevvel Ayı Anlamı

rebiülevvel ayı anlamı
rebiülevvel ayı hakkında

Rebiülevvel ayı ne demek

Hicri senemizin 3. ayı olan Rebiülevvel, alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan serveri,peygamberler peygamberi, seyyidel evvelin vel ahirin, hatemen nebiyyin vel mürselin olan Peygamber (sav) Efendimizin doğduğu aydır.

Rasul-ü Ekrem (sav) Efendimiz,Rebiülevvel ayının son ikinci pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke’de doğmuşlardır. Rasul-ü Ekrem (sav) Efendimizin dünyaya teşriflerinin Rebiülevvel ayında ve pazartesi gününde olduğuna ittifak edilmiştir.

Peygamberimizin dünyaya teşrifleri, dünyanın en büyük hadiselerinden birincisini teşkil eder.O’nun geleceği semavi kitaplarda bütün peygamberlere bildirilmiş ve onlardan da Resulullah’ı bildirmek için ahd alınmıştı. O’nun gelmesiyle yeryüzündeki zülmani hisler, batıl duygular zail olmuş, hak hakikat kaim olmuştur. Mevlid yazarı Süleyman Çelebi Hz.nin dediği gibi; “ Semavat ve zemin O’nun doğuşu ile nura gark olmuştur.” Hakikatı arayıcılar, O’nun ışığı altında yürümüşler hala da bu ışık devam etmekte, kıyamete kadar da devam edecektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.