![]() |
Çanakkale Savaşından Bi Hikaye!
çanakkale savaşından bi hikaye!
çanakkale savaşından bi hikaye! Yıl 1915, Yer Çanakkale-Kocadere Bayırı >> >>O zamandan bu zamana hangi ozelliklerini kaybetti ve ısrarla >>kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi bu millet düşünmek gerek... >> >>Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı , kimi >>Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , >>Kimi Gürünlü, Kimi Halepli >> >>çok sayıda yaralı getiriliyor... >> >>Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır. >>Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek >>için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır >>ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından. "Ölme ihtimalim çok >>fazla... Ben bir pusula yazdım... Arkadaşıma ulaştırın..." Tekrar derin >>nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben...Ben köylüm Lapseki'li İbrahim >>Onbaşından 1 Mecit borç aldıydım... Kendisini göremedim. Belki ölürüm. >>Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin" >> >>"Sen merak etme evladım" der Komutanı, >>kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. >> >>Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde "söyleyin >>hakkını helal etsin" olur... >> >>Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan >>çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden >>çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve >>yine bir pusula. Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır. >>Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır. Ellerini >>yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz... >> >>>PUSULADAKİ NOT: >> >>"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim. >>Kendisi beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. >>Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim." >> >>>Siz bu olayın neresindesiniz? |