![]() |
Gıda Mühendisliği
Gıda mühendisliği Gıda Mühendisliği Bölümünün Bilim Dalları Gıda Bilimleri Dalı: gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda kalite kontrolü, beslenme bilim dalları olarak kendi arasında ayrılır. Gıda Teknolojileri Bilim Dalı: Gıda mühendisliği temel işlemleri, yağ teknolojisi, meyve-sebze teknolojisi, hububat teknolojisi, süt teknolojisi, et teknolojisi, gıda maddelerinin ambalajlanması, biyoteknoloji, Gıda Ekonomisi ve Endüstrisi İşletmeciliği bilim dalları olarak kendi arasında ayrılır... Belli Başlı Dersler Gıda mühendisliği bölümlerinin eğitim süresi 4 veya 5 yıldır. Eğitimin ilk yıllarında matematik, fizik, kimya ağırlıklı dersler ile birlikte ekonomi ve temel mühendislik dersleri okutulmakta, eğitim ilerledikçe gıda mühendisliği alanına özgü olan yağ teknolojisi, meyve-sebze teknolojisi, hububat teknolojisi, süt teknolojisi, et teknolojisi gıda maddelerinin ambalajlanması, duyusal analiz, temel işlemler, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, termodinamik, akıskanlar mekaniği gibi derslere yogunlasılmaktadır.Bölümün sözel ağırlıklı görünmesi tam bir hatadır, özellikle İtu de tam bir mühendislik eğitimi verilmektedir..Öğrenciye ayrıca gıda sanayini tanıması, uygulama bilgileri edinmesi ve beceri kazanması amacıyla endüstride staj yaptırılmaktadır Gereken Nitelikler Gıda mühendisliği bölümüne girmek isteyen bir kimsenin matematik, biyoloji, fizik ve özellikle kimya ve ekonomi ile ilgili olması gerekir. Ayrıca, gıda mühendisliği temelde disiplinlerarası bir yapı gösterdiğinden bu bölümü tercih eden kişilerin okumayı seven, araştırmaya yönelik çalışmalar yapabilecek, sürekli çalışmayı göze alabilecek ve yenilikleri izleyebilecek bir yapıda olmaları beklenir. |
Cevap : Gıda Mühendisliği
Ellerine sağlık yeşim Antalyada açıcağım yeni fabrikam için bana fikir verdin saol .
|
Cevap : Gıda Mühendisliği
Alıntı:
:):)Önemli değil yardımcı olabildimse ne mutlu bana |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.