ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Motorlu Taşıtlar (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=649)
-   -   Kia Picanto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=769942)

Prof. Dr. Sinsi 09-08-2012 11:33 AM

Kia Picanto
 
Kia Picanto
Kia Picanto
Otomobil sizin için sadece bir ulaşım aracı ise ve aracınızı park etmek istediğinizde yer bulamıyor, ya da bulduğunuz yere aracınızı sığdıramıyorsanız size iyi haberlerimiz var. KIA’nın sevimli şehir otomobili Picanto tam size göre.

1944’de kurulan ve “Asya’dan yükseliş” anlamına gelen KIA, Güney Kore’nin en eski otomobil firması.

3.5 metrelik boyu, minicik 3 silindirli motoru ve bagajı ile KIA Picanto her şeyi ile ufak bir otomobil. Ufak bir şehir otomobili olan Picanto’nun masrafları ve fiyatı da bir o kadar “minicik”.

İçine bindiğinizde sizi 1980lerin Japon otomobillerine benzer gri plastik göğüs bekliyor. Ama bu işçiliğin kötü olduğu anlamına gelmiyor, kullanılan malzemeler bu segment için kaliteli.

Düz vites olan test aracımızı sürmeye başladığımda süspansiyonun sert olduğunu fark ediliyor. Aslında spor otomobiller gibi sert değil ancak yoldaki tümseklerden ve çukurlardan otomobilin etkilenmesini yeteri kadar engelliyemiyor. Virajlarda genelde burundan kaysa da Picanto’nun yol tutuşu başarısız değil.

Çevre yolunda seyrederken rüzgâr ve lastik sesi kabul edilir ölçüde, ancak otomobil ile tampon tampona trafiğe girdiğinizde dizel motorun “gırr gırr” sesi rahatsız edebilir, ancak bu durum, kendi sınıfındaki rakiplerinde de çok farklı değil.

Düz çizgisi çok güzel. Gaza bastığınızda otomobil çok canlı, motorun torku ile uyumlu kısa vites oranları araca keyifli bir hızlanma vermiş. Kronometre ve kadrana bakmazsanız, 4.vites göz açıp kapayıncaya, kadar bitiyor. Tabi burada 4.vitesin bitmesi bir Porsche’de olduğu gibi 200km/s hızın üstüne çıkılması değil, 100km/s hızın biraz geçilmesi anlamına geliyor. Vites atmaktan hoşlanıyorsanız çok keyif alacağınız garanti!

Otomobil bu kadar küçük olmasına rağmen içi beklenmedik şekilde geniş. Bir tek bagajı çok küçük, ama büyük bir şey taşımak da yatan arka koltuklar sayesinde mümkün. Göğüste bol miktarda eşya saklama gözü bulunan test aracımızda iPodlara nispet yapan mp3 çalarlı radyo/cd çalar da bulunuyor.

EuroNCAP çarpışma testlerinde 3 yıldız alan Picanto’da yolcu ve sürücü yastığı standart, ABS opsiyonel donanım ancak ESP bulunmuyor.

Fabrika verilerine göre şehir içinde 100km.de 5.4litre mazot yakan Picanto, düşük maliyetli, pratik bir otomobil arayan, rakiplerine göre aynı fiyata daha fazla donanım isteyenler için uygun bir şehir otomobili.

Picanto’nun fiyatı 20,700YTL ila 24,630 YTL arası donanımına göre değişiyor. Kullandığımız test aracı 24.425 YTL fiyatında.

Teknik Özellikler

Motor Hacmi ve silindir: 1120 cm^3 Sıralı 3
Beygir gücü/devir (ps) 75 / 4000
Tork / devir (nm) 150 / 1900
Çekiş Önden
Şanzıman 5 Düz
Ağırlık (kg) 1020
Uzunluk/Genişlik/Yükseklik (mm) 3495/1595/1480
Dingil Mesafesi (mm) 2370
depo Lt 35
Son Hız Km/h 162
0-100 Km/h Hızlanma (sn) 16
Jant-Lastik 175/60/14


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.