ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Bağırsak Kanserine Umut Olabilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=765852)

Prof. Dr. Sinsi 09-08-2012 09:42 AM

Bağırsak Kanserine Umut Olabilir
 
Bağırsak Kanserine Umut Olabilir
Bağırsak Kanserine Umut Olabilir

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Köri Baharatı Bağırsak Kanserine Umut Olabilir

BBC'nin haberine göre İngiltere'nin Leicester kentindeki iki hastanede kanser hastalarına kemoterapi ilaçlarının yanı sıra köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin" de verilecek.

Kurkuminin laboratuvar ortamında büyütülen kanser hücrelerini öldürdüğünü belirleyen araştırmacılar, çalışmaya katılan 40 kanser hastasının kemoterapiye başlamadan önce 7 gün boyunca kurkumin hapları alacağını söyledi.

Araştırmayı yöneten Prof. William Steward, hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kemoterapi ile kurkuminin birleştirilmesinin son derece başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Kurkuminin kanser hücrelerinin kemoterapiye duyarlılığını artırdığına işaret eden Steward, böylece kemoterapinin yan etkilerinin de azaldığını sözlerine ekledi.

Daha önce yapılan araştırmalar, kurkumin maddesinin özafagus (yemek borusu) kanserinde, kanserli hücreleri yok edebildiğini, kanser hastalarının yanı sıra felç geçiren ve bunama teşhisi konmuş hastalarda da işe yaradığını göstermişti.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.