![]() |
Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Bakteriler
Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Bakteriler
Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Bakteriler Gıda zehirlenmesine hangi bakteriler neden olur Gıda zehirlenmesi yapan bakteriler neler Koli Basili * 12-24 saat sonra kendini gösterir. * Sulu ishal * İshal 3 gün içinde kanlı hale gelir * Nadir olarak kusma Bu durumda, koli basili enfeksiyonu etten veya maruldan geçmiş olabilir. Koli basili virüsü büyükbaş hayvanların dışkısından bulaşıp etin işlem sürecinde ete bulaşabilir ve aynı zamanda ekinleri sulamak için kullanılan sulara da karışabilir. Salmonella * 24-48 saat içinde kendini gösterir * Şiddetli karın ağrısı * Ateş * Kanlı veya mukozalı ishal Kümes hayvanlarının yanı sıra salmonella bakterisi sığır eti, süt ürünleri, Sezar salata sosu ve hollandez sos gibi pişmemiş yumurta içeren yiyeceklerde de bulunur. Salmonella, insan veya hayvan dışkısından birçok yolla et ve yumurtaya bulaşabilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.