![]() |
Sakarya Ev-Ce Lahana Turşusu 1440 Gr
Sakarya Ev-Ce Lahana Turşusu 1440 Gr
TURŞU Turşu kurma çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir. Genelde kırsal alanda kışa hazırlığının önemli bir kısmıdır. Elde edilen ürüne turşu denir.Arkaik kültürde ilk kez topraktan yapılma büyük boy küpler içerisinde kurulumu yapılmaktaydı. Ticari ürün olarak kullanılmaya başlandığı antik çağlarda ahşaptan yapılan kaplarla taşındığı ve saklandığı da görülmekle birlikte ahşap ve asidin reaksiyonları nedeniyle kalıcı olarak hep toprak kaplar tercih edilmiştir. Günümüzde bu tür toprak kapların yerini plastik, cam kavanoz, paslanmaz teneke kaplar almıştır. Türklerde önemli bir yeri vardır ve ilk olarak Türkler tarafından üretilmiştir. EV-CE TURŞU En tatlı sohbetlerin yaşadığı sofraların vazgeçilmezi ekşilidir turşular. “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım .” sözüne gönderme yaparcasına alırlar soframızdaki yerlerini. EV-CE ‘ de özenle hazırladığımız turşuların duruşu da bir başkadır. Buram buram kokarlar sevgi tadında, özen tadında… Birbirinden farklı sebze ve meyvelerin ahenkli karışımı tabii oluşum süresinde bekletilir ve kendi yaptığımız üzüm suyu ve sirke ile birlikte lezzet verici bitkilerle kaynaşırlar.İşte bu nedenle böyle hazırlanmış bir turşuda bir başkadır duruşu Lahananın, Biberin, Acurun, Pancarın, Fasulyenin, Bamyanın ve Sarımsağın.. Ürünün Resimleri: http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 07.09.2012 31,86 TL |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.