ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Nerden & Nasıl Geldik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Yüzünü Kara Çıkarmadık Ana !... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=75735)

GöKKuŞaĞı 05-09-2009 08:35 PM

Yüzünü Kara Çıkarmadık Ana !...
 
||Balıkesir `de bir zamanlar sevgili bir Adile Teyzemiz vardı. Bu kahraman Türk anası, önce kocasını ve daha sonra biricik oğlunu Çanakkale `ye yolcu etmişti .

Birinci Dünya Harbi `nin başladığı o karanlık günlerde bazı evlere kırmızı zarflar gelir, bazı evlere de hiç haber gelmezdi. Pır pır eden yürekleriyle Türk anneleri bitmeyen karanlık gecelerde gözyaşı döker, korku ve merak ile postacıların yolunu gözlerlerdi.

||Bir gün Balıkesirli Adile Teyze `ye de kırmızı bir zarf getirdiler. Adile Teyze `nin dünyası yıkıldı. Ağladı, ağladı. Şehit eşi için Yüce Rabbine dualar etti. Geride kalan bir küçük dükkanı ve oğlundan başka teselli kaynağı yoktu.

Çanakkale `de Türk`ün ateşle imtihanı vardı. Cephede azalan asker kadroları ulaşım zorlukları yüzünden Trabzon `dan gemilerle, Balıkesir , Ege Bölgesi `ndeki gönüllü ve yedek gençlerle dolduruluyordu. Balıkesir şehir meydanında davullar çalındı, Çanakkale `ye gönderilmek üzere yüzlerce genç toplandı. Davullar vurdukça yiğitler hoplamakta, anaların yüreği titremekteydi. O sırada sokaktan geçmekte olan asker adayları arasında tanıdık bir yüz göründü.

Çanakkale gönüllülerinin arasında evini ,dükkanını , anasını ve sevdiği her şeyi ardında bırakmaya azmetmiş yiğit bir delikanlı vardı. Gönüllü genç askerlere vedalaşma için birkaç saat izin verdiklerinde gözyaşlarını tutmaya çalışan Adile Teyze , oğlunun torbasına minik bir çıkın yerleştirirken `Oğlum , bu duvağı ve kınayı babanın kabrinin üstüne koy ve selamlarımı söyle.` diyordu .

|Günler, haftalar, aylar geçti. Kaz dağları `nın ardındaki Çanakkale `den haber alınmaz oldu.

Bundan sonrasını mahallenin postacısından dinleyelim:
“Adile Teyze `ye bir kırmızı zarf daha getirmiştim. Kırmızı zarf, ölüm habercisiydi. Adile Teyze , beni ve elimdeki kırmızı zarfı görünce çömeldi. `Oku !` dedi. Mektup, oğlunun kumandanından geliyordu. Kumandan , askerinin kahramanlığından bahsediyor; duvağı koymak için, babasının mezarını bulmak için oğlunun çok uğraştığını belirtiyor, `Tasalanma!` diyordu: `Ben o duvağı oğlunun kabrine koydurdum.` Adile Teyze birden doğruldu. Göz pınarlarında biriken damlalarla yüzünü gökyüzüne çevirerek mırıldandı: `Elhamdülillah ! Elhamdülillah ! Yüzümü kara çıkarmadın oğul!..`

Anadolu’nun binlerce kahraman annesi gibi ||Balıkesirli Müslüman Türk anneler de işte böyle yüzlerini ağartacak nice evlatlar doğurdular. Bu vatan , böyle analarla dolu …

. Balıkesir Şehitler Derneğine girdiğimde salonun karşı duvarında sıralanmış , PKK ile yapılan mücadelede bu vatan için aziz canlarını vermekte bir an tereddüt etmeyen 240 şehidi selamladığımda yüzlerindeki asil ifade ve gözlerindeki ümit dolu pırıltılarla bana öyle dediler :
“ Çanakkale’deki şanlı dedelerimize layık evlatlar olmaya çalıştık ...Analarımızın yüzünü kara çıkarmadık


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.