ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Nerden & Nasıl Geldik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Sizi Gelibolu’ya Atatürk Mü Davet Etti ? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=75730)

GöKKuŞaĞı 05-09-2009 07:52 PM

Sizi Gelibolu’ya Atatürk Mü Davet Etti ?

Osmanlı Devleti’nin çöküş döneminde dünyanın en korkunç haçlı donanması boğazımıza sarıldığında tarihin en kanlı savaşlarından biri cereyan etti . İngiliz ve Fransız kumandanların emrindeki sömürge askerleri Gelibolu sırtlarından yukarılara sırtlanlar gibi tırmanırken uzun menzilli düşman donanma topçusunun cehennemi ateşi altında askerlerimiz binlerce şehit pahasına cesaret ve kahramanlık sınavı verdi .
İngilizler , dünya tarihinde ilk zehirli gazı bu savaşta Türklere karşı kullandı . Avustralya’da yaşayan iki Türk asıllı deveciyi tahrik edip kullanarak bir trene , masum insanlara ateş açtırmışlar sonra bunun intikam propagandasını yaparak Avustralya ve Yeni Zelanda’da asker toplamışlardı .
Çanakkale’de bize karşı çarpışan askerlerin çoğu Hintli, Senegalli, Avustralya ve Yeni Zelanda asıllı (ANZAC ) idi .

“Eğer siz acı çekiyorsanız unutmayın ki onlar da acı çekiyorlar ve sabredip Allah yolunda savaşıp dayananlar kazanacaklardır “
İlahi gerçeğe uygun olarak mevzilerini , ölüm pahasına terk etmiyorlardı . 19 . Fırka Kumandanı Yarbay Mustafa Kemal bir savaş tablosunu öyle yansıtır “ Kur’an-ı Kerim ellerinde , şehadet getirerek birbirleriyle helallaşıyorlar ,ön siperlerde ölenlerin yerlerine giderken mutlaka öleceklerini bildikleri halde gözlerinde ve yüzlerinde en küçük bir korku emaresi görülmüyordu . “
Müslüman askerin karakteriydi bu . Çanakkale ve İstiklal Savaşı bu ruhla kazanıldı .

1992 Yılında kaybettiğimiz ‘ Kralların Ressamı ‘ lakabıyla tanınan Rahmi Pehlivanlı anlattı : “ İngiliz Sarayı’nda Prens Philip’in portresini çalışıyorum . Portre hemen hemen bitmek üzere . Dedim ki “ Johannes ; bana imzalı bir fotoğrafınızı verir misiniz ? “ “ Neden ? “ diye sordu . Atatürk’ü , yanında devlet adamlarıyla gösteren bir tablo hazırlıyorum .” dedim . “ Neden vereyim ? Atatürk Gelibolu’da benim dedemle savaştı . “ deyince sinirlendim .
“ Ekselans ; dedenizi Gelibolu’ya Atatürk mü davet etti ? “
Kıpkırmızı oldu ve salonu terk edip gitti .
Bir daha poz vermedi . Tablo zaten bitmişti . Daha sonra Saray’dan haber gönderip istediler , vermedim . Seneler sonra Kenan Evren , “ Bir jest yapalım “ diyerek Philip’in düğününe bu tabloyu hediye olarak gönderdi . “

Rahmi Pehlivanlı inançlı bir sanatkardı . Kainat tablosunu yapan haşmetli Ressam’a inanır ve saygı duyardı .

1992 Yılında kemik kanserine yenik düşerek Rabbine kavuştu..

KRDNZ 05-25-2009 09:06 PM

Cevap : Sizi Gelibolu’ya Atatürk Mü Davet Etti ?

İngilizler , dünya tarihinde ilk zehirli gazı bu savaşta Türklere karşı kullandı . Avustralya’da yaşayan iki Türk asıllı deveciyi tahrik edip kullanarak bir trene , masum insanlara ateş açtırmışlar sonra bunun intikam propagandasını yaparak Avustralya ve Yeni Zelanda’da asker toplamışlardı .

Onlar her anı değerlendirmişler Türk askerine her türlü zülmü yapmışlar bizim ülkemiz ise onların önünde eğiliyor şimdi:frusty: