ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap Dünyası (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=100)
-   -   Şiir Kitabım Çıktı / Tedariksiz Yolcu / (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=749351)

Prof. Dr. Sinsi 09-07-2012 05:43 PM

Şiir Kitabım Çıktı / Tedariksiz Yolcu /

Benim Yolculuğum 07.09.1978 yılında Eskiden d.bakırın ama sonra il olan ve sonradan urfanın ilçesi olan Siverekte çıkmaz sokak olan bir mahallede büyük taşlarla örtülü avlulu bir evde başladı,silah seslerinin kulakları yırtan o hengamesinde kucaktan kucaga bir oraya bir buraya çok gidip gelmişim,çok korktuğum için ağlamamı durdurmak için içerisi yarı su yarı süt dolu taşınıyormuş mideme biberonlarla o zamanlar annemin ellerinde,yapacak en iyi şeydi , başkada bi şey gelmiyordu bizimkilerin elinden.sonra aşinası olmuşum o silah seslerinin,biberon sayısı azalmış,ama silah sesleri artmaya devam ediyormuş.sonra şu meşhur ihtilal olmuş,ve silah sesleri arasında postal seslerinide duymaya başlamışım,çünkü evimizin içine kadar girmiş.Sonra kendilerince düzeni sağlamışlar,ülaaai refaha kavuşturmuşlar...Sonra ilk okul çağım gelmiş ve büyümeye başladığımı o zaman anladım,ali okula gel,ayşe ılık süt iç sonra 2x2 = 4 sonra yerli mallar haftası,sonra arkadaşlığı öğrendim,kızlarla erkekler aynı sıralarda otururduk,perçinleşen arkadaşlıkların tadını almaya başlamıştım ta o zamanlardan meyvesinide ortaokula geçtiğimde ısırmaya başlamıştım yavaş yavaş.Şiirlere merakım nasıl başladı şuan hatırlamak mümkün değil benim için ama Tedariksizliğim ortaokul dönemiydi büyük ihtimalle...Sonra öncesinde topladığım mevyeleri artık büyük büyük ısırıyordum,yemeye başlamıştım Lise 1 de,öyle derin dostluklar edinmiştimki Tedariksiz Yolculuğum devam ediyordu ben farkında olmadan,herşey çok güzel gidiyordu çünkü,hayat şartlarının zorluklarına rağmen Yolculuğumun beni yormadığının farkınada vardım Çünkü Şiirler tamamen girmişti hayatıma,benden bir parçaydı artık,Şiirler dinlendirirdi beni,ilaç gibi gelirdi.
Lise Sonrası Yolculuğum sorumluluklarla genişledi,büyüdü,uzadığını ve dahada uzayacağını farkettim ama hiç bir zaman yıldırmadı beni hayat,ezmesine izin vermedim mücadeleci yüreğim herşeyin karşısında duracak kadar cesurdu,cesurdum,beni korkutmuyordu zorluklar,yıldırmıyordu akıp giden zaman herşeye rağmen yaşamaya devam etmeliydim...İçimdeki yaşama sevincini bir an olsun kaybetmedim.
Ve Şiirler tamamen Yolcuculuğumun bir parçasıydı artık...Ve bu yolculuk esnasında yazdığım Şiirlerimi siz yüreği güzel insanlarla paylaşmak için okuyan yürekleride bu yolculuğuma ortak etmek için beğeninize sundum ilk Yolculuğumdan biriktirdiğim Şiir Kitabımı...
Sevgiler,Saygılar...

Tedariksiz Yolcu

Tedariksiz yolcuyum ben
Okyanuslara umut eklemiş denizciyim
Zifiriliğine aldırmadan bekçisiyim karanlıkların
Yüreğinde ihtilaller koparan sevda mahkumuyum
Dedim ya ;
Tedariksiz yolcuyum ben
Baharın koynunu ıslattığı yağmur tanelerinde ıslanır gözbebeklerim
Cüretkar fırtınalar koparken bedenimde,ben tedariksizdim
Bir kapı aralığında sıkışmıştı ayak parmaklarım
Arşınlanmış kaldırım taşlarının aşikar müdavimi
Sigaramın dumanında çığlıklarımı yükseltirken odamın penceresinden
İntiharlar merasimi düzenlenirken ciğerlerimde
Sana dair ne varsa bu yürekte gözlerime yükledim bu gece
Yansımasıydı gülüşlerinin yüzüme vuran
Hüzün gemileri yükledim gözlerimin limanına
Sen benim sarhoşluğumsun yürek sancılarımda
Ağlamaklı olurum her kar yağdığında
İsyan olur Şiirlerim her dem hasretinle
Ben tedariksiz yolcu ;
Yolculukların hüzünbaz keşmekeşinde yol alırken bilinmez yolculuklara masum bir çocuk gülümseyişini ekleyip buruşuk yüzüme kimsesiz çocukluğumuda alıp koynuma giderim solgun çiçeklerin parmak uçlarında...

Şiyar Buzcu

Kitap Fiyatı 5 Ytl olup,temin etmek isteyenler benimle irtibata geçebilirler...