ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap Dünyası (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=100)
-   -   Semerkant (Amin Maalouf) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=748499)

Prof. Dr. Sinsi 09-07-2012 08:05 PM

Semerkant (Amin Maalouf)
 
Semerkant

(Amin Maalouf)

KİTABIN ADI : SEMERKANT
KİTABIN YAZARI : AMIN MAALOUF
YAYIN EVİ VE ADRESİ : YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT YAYINCILIK
1. LEVENT İSTANBUL
BASIM YILI : 1998

Kitabın Konusu

Ömer Hayyam ‘ ın Semerkant ‘ a gelişi ; burada yaşadıkları ve tarihe damgasını vuran eserinin oluşması.

Kitabın Özeti

Roman 11. yy’da yaşamış olan İranlı Bilge Ozan Ömer Hayyam ‘ ın hayatı ve Rubaiyat’ının öyküsünü anlatmaktadır.

Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Ömer Hayyam bilgeiğiyle ve şairliğiyle her tarafta tanınan birisiydi. Onun tüm hayali Semerkant ‘ I görmek , oranın güzelliğini keşfetmekti. Gittiği yerde başından geçen birtakım olaylar sonucunda kadıyla tanışması ve onun tavsiyesi üzerine eserini bir kitapta toplar. Onun bu şairane ve bilge kişiliği kendisinin devletin en üst kademesine kadar yükseltir. Herkesin takdirini toplar ve kitabını her türlü koşullara rağmen tamamlar.

Kitabın ikinci bölümünde de Benjamin Omer adındaki bir Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. hayranı bu şaheseri bulmak için birçok zorlu yoldan geçer ve macera kitabın Titanic gemisinde kaybolmasıyla son bulur

Kitabın Ana Fikri

Tüm zorluklara rağmen insanlar hayallerini gerçekleştirmelilerdir.Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın., Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın., Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın., Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın., Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın.

Kitaptaki Olayların ve Şahısların Değerlendirilmesi

Ömer Hayyam : Bilge , filozof gökbilimci , matematikçi , herkesin güvendiği , olaylara tarafsız bakabilen bir kişilik.

Hasan Sabbah : Zeki , araştırmacı , azimli fakat bilgisini ve yeteneklerini kötüye kullanan birisi.

Benjamin Omer : Araştırmacı , maceracı ve kendini Rubaiyat ‘ I bulmaya adayan birisi.
Kitap Hakkında Şahsi Görüşler

Kitap geçmişteki olatlara bizlere dersler veriyor. Tarihin bizler tarafından fazla bilinnmeyen yönlerine ışık tutuyor.

Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. Hakkında Bilgi

1949 ‘da Lübnan ‘da doğdu. Ekonomi ve toplumbilim okuduktan sonra gazeteciliğe başladı. 1976 ‘dan beri Paris ‘te yaşıyor. Çeşitli yayın organlarında yöneticilik ve köşe yazarlığı yapmış olan Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. , bugün vaktinin çoğunu kitaplarını yazmaya ayırmaktadır.

Eserleri : Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri , Afrikalı Leo , Semerkant , Doğunun Limanları , Tanios Kayası , Ölümcül Kimlikler



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.