![]() |
Öldükten Sonra İnsan Sevdiklerine Kavuşur Mu?
Öldükten Sonra İnsan Sevdiklerine Kavuşacağına söyler sizce
|
Cevap : Öldükten Sonra İnsan Sevdiklerine Kavuşur Mu?
Bilmişlik yapmak istemem ama bildiklerim ;
İnsan öldükten sonra dünyada işlediği amellere göre değerlendirilir Eyer Sevab işlemiş haram yememiş biri ise mekanı Cennet olur . Ama Günah işlemiş ve haram yemişse ( kul hakkı ) mekanı cehennem olur . Cennete giden bir insan annesi ve babası öldüğünde annesi ve babasını cennetin kapısında bekler . eyer annesi ve babası cehheme giderse onlar için ağlar ve allaha dua eder ( bunu herkez yapar anne ve babasını kurtarmak için ) allah eyer dua eden kişi gerçekten iyi biri ise duasını kabul eder ve anne babasını cennete alır . Anneannem söylemişti . |
katılıyorum...
|
Bence kesinlikle kavuşur..
|
Benim bildiğim kadarıyla cennete giden insanlar orda birbirleriyle komşıuluk yapacaklardır. Hatta dualarımızda Allah'ım bizi cennete efendimiz'e komşu eyle diye söyleriz. İnşaallah Allah'ım beni cennetine alırsa Peygamber Efendimizle, Mimar Sinan'la, M. Akif Ersoy'la, Osman Gazi'yle ve bunlar gibi ismini saymadığım birçok kişinin sohbetinde bulunmak çok güzel olurdu:) Bence Cennet bile olsa sevdiklerimizle orda olmaktır güzel olan. İnşallah Rabbim hepimize o günleri görmeyi nasip eylesin.
|
İnsan Eyer İyi Ameller İşlemişse Ve Cennete Gitmişse Annesi Ve Babasını Cennetin Kapısında Beklermiş
|