ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Protesto Ediyorum !... (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=391)
-   -   Duman Grubu'ndan 'Rezil' Şarkı.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=74105)

meLankoLik_asaLet 05-03-2009 04:05 PM

Duman Grubu'ndan 'Rezil' Şarkı..

Son albümlerindeki Rezil adlı parçada bir ayeti 'lemyelit ve löp yutar' diye değiştiren Duman grubu ortalığı karıştırdı. Grup dalga geçmeyi kabul etmese de tepkiler çığ gibi.

Rock grubu Duman'ın çıkardığı son albümde yer alan 'Rezil' adlı şarkı ortalığı karıştırdı. 'Rezil' şarkısındaki 'lemyelit ve löp yutar' sözleriyle İhlas Suresi'ndeki 'Lem yelid velem yûled' ayetinin dejenere edildiği gerekçesiyle tepki gösterenler oluşturdukları mail gruplarıyla Duman'ı protesto etmeye devam ediyor.

Tepkiler ise şöyle dile getiriliyor:

Duman Grubu, SONY BMG etiketiyle çıkarmış oldukları son albümlerinde konsept olarak “ateizm” konusunu ele alıyor.

Bu albümdeki bazı şarkılarda “ahiretin olmadığı” şeklinde telkinleri bulunan grubun, “Rezil” isimli şarkıları ise Kur'an-ı Kerim'in bir sûresi olan “İhlas Sûresi” nin bir ayetini dejenere ediyor… Yani ayet ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor… “Lem yelid velem yuled” olarak bildiğimiz sürenin ayetleri Duman tarafından “Lem Yelid Ve Löp Yutar” şeklinde değiştirilmiş… Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor…

Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke..Danimarka'da yaşanan karikatür krizinin ardından ayağa kalkan dünya Müslümanlarının tepkisi acaba Türkiye'de yaşayan Müslümanları da harekete geçirir mi? Bilemiyoruz.

Bildiğimiz tek şey varki, Allah'ın ayetleri ile oynama, değiştirme veya alay etmek gibi fiiller bir ülkede ya da bölgede işlenmeye başlıyorsa Allah'ın gazabının yavaş yavaş gelmek üzere olduğudur…

Gözyaşı 05-03-2009 05:01 PM

Cevap : Duman Grubu'ndan 'Rezil' Şarkı..

Türkiyeden süreceksin hatta dinsiz diye asacaksın birde bizim ülkemizde yaşayıp ekmek yiyor islam ülkesine ihanet edenden ne hayır gelir

emraxx 05-05-2009 03:01 PM

Bizim halkımız artık hep birini asmak kesmek için bahane arıyor.Ne oluyoruz arkadaşlar.Kinaye denen şeyin ne olduğunu bilmiyor musunuz? Ha oldu da islama hakaret var diyelim.Bize mi kaldı onun öcünü almak.Peki bize kaldı dediniz farzedelim hangi sıfatla bunu diyebilirsiniz ki?

Gözyaşı 05-05-2009 03:35 PM

Duman gurubunu mu savunuyorsun arkadaşım sen bari yapma bu yazdığını duysaydı daha kötüsünü yazardı sanırım şarkının cezasını biz belki veremeyiz ama yakında başına öyle bir olay gelir biz bile kurtaramayız Allahtan cezasını bulur

emraxx 05-05-2009 03:38 PM

Yok duman grubunu savunmuyorum kesinlikle.Sadece bazı şeyleri sorgulamak istedim.Eğer cezalarını çekeceklerse bunu biz değil En Yüksek Makam halledecektir.Ayrıca bende duman grubunun demek istediğini anladım ama burda pek söylemek istemiyorum çünkü siyasete giriyor.

bbk 05-05-2009 03:53 PM

sevgili emraxx orda nasıl bir mesaj vermek isterse istesin kime ne anlatmayı amaçlarsa amaçlasın sence Allah'ın kelamı olan Kuranı o şekilde tahrip etmesi doğrumu?
ve ayrıca bir müslüman sıfatıyla bu gibi olayları sorgulamakta bize düşer..!

emraxx 05-05-2009 04:03 PM

Alıntı:

bbk tafarından gönderildi (Mesaj 280760)
sevgili emraxx orda nasıl bir mesaj vermek isterse istesin kime ne anlatmayı amaçlarsa amaçlasın sence Allah'ın kelamı olan Kuranı o şekilde tahrip etmesi doğrumu?

Tamam sorgulamak elbetteki en büyük hakkınız.Ama asalım keselim sürelim bunları demekte son derece yanlııştır.Dikkat ettiyseniz ben sorgulamayalım demiyorum.

meLankoLik_asaLet 05-05-2009 07:42 PM

Arkadaşım bir Müslüman olarak Rabb'n ayetini şarkısına n manayla olursa olsun alet etmişse bu korumakk ve savunmak bnm görevimdir! her n manada söylemiş olursa olsun bunu yapmış olması hiç doğru bi davranış ddeğil.. 'Lem yelid ve Lem Yuuled' ayeti "O, doğurmamış ve doğmamıştır" manasına geliyor. Hiç Savunmaya kalkma! Rabb'n sözü olan kKur'an ayetlerini şarkısına alet edemez.. kafiye yapmş olsa bile..

teekkürler arkadşlar..

emraxx 05-05-2009 07:49 PM

İşte demek istediğim de bu zaten sevgili Esmer_Yar..Milletimiz o kadar hırsa bürünmüş ki biri karşı birşey dediği zaman direk saldırıyor.Yahu ilk önce iletileri dikkatle okuyun.Ben doğru yapmışlar mı demişim.Ya da desteklemiş miyim??İlk önce bunun cevabını verin bana.Ben diyorum ki yanlış yapmışlar ama sevgili milletimiz kinaye kelimesinin ne demek olduğunu bilmediği için aşırı saldırıyorlar.Başta da belirttim daha birkaç şey yazarım ama siyasete girdiği için tutuyorum kendimi.

Gözyaşı 05-05-2009 07:54 PM

Alıntı:

emraxx tafarından gönderildi (Mesaj 280757)
Yok duman grubunu savunmuyorum kesinlikle.Sadece bazı şeyleri sorgulamak istedim.Eğer cezalarını çekeceklerse bunu biz değil En Yüksek Makam halledecektir.Ayrıca bende duman grubunun demek istediğini anladım ama burda pek söylemek istemiyorum çünkü siyasete giriyor.

Savunmadığını söylediğin için sağol ya fazla uzatmakta istemiyorum konuyu ama böyle şarkıya tabiki tepki verilecek onlarda yapmamaları lazımdı dinle ilgili şarkı :img-fie:

gencer20 05-13-2009 11:39 AM

gözyaşına katılıyorum bügün kaset satmak için gündemde kalabilmek için bu tür şarkılara dinimizi alet etmek çok çirkin bişey kesinlikle kabul edilemez bunlar sadece gündeme gelmek için yapıyor reklam amaçlı allah elbet cezasını verir

gülrüba 05-13-2009 12:23 PM

Alıntı:

emraxx tafarından gönderildi (Mesaj 280749)
Bizim halkımız artık hep birini asmak kesmek için bahane arıyor.Ne oluyoruz arkadaşlar.Kinaye denen şeyin ne olduğunu bilmiyor musunuz? Ha oldu da islama hakaret var diyelim.Bize mi kaldı onun öcünü almak.Peki bize kaldı dediniz farzedelim hangi sıfatla bunu diyebilirsiniz ki?

Elhamdülillah müslümanım ve dinime kitabım kura an-ı azimüşşan ı mın bir harfine laf söyleyenin ölümüne karşısındayım korkarım siz hiç birşey bilmiyorsunuz bilseniz böyle bilinç sizce laflar etmezdiniz ....

gülrüba 05-13-2009 12:25 PM

Alıntı:

bbk tafarından gönderildi (Mesaj 280760)

:img-clapping: