ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Budu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=73251)

TiFus 04-29-2009 09:11 PM

Kuzu Budu
 
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması

Malzemeler


1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber

Hazırlanışıhttp://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/78.jpg
  • Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
  • Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
  • Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
  • Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • İple her yerinden sıkıca bağlayın.
  • Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
  • Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
  • Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
  • Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
  • Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
  • Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.