![]() |
Gençleştiren Sebzeler!
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Akdeniz Mutfağı’nı en sağlıklı mutfaklardandır. İçinde bulunan sebze ağırlıklı yemekleri, antioksidan özelliği taşır. Provitamin A: En çok havuçta bulunan Provitamin A, ayrıca taze biber, kayısı, yeşil yaprdoaklı sebzeler, salata ve zeytinyağında da bulunur. C Vitamini: Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini, demirin vücutta emilimini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. En çok kuşburnunda bulunur. Ayrıca ısırgan otu, maydanoz, taze biber, brokoli, Brüksel lahanası, kivi, portakal, mandalina ve limonda C vitamini vardır. E Vitamini: Kanser oluşumunu engeller. Fındık, badem, ceviz, zeytin, ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir. Selenyum: Bağışıklık sistemini aktive eden selenyum, en çok balık, kabuklu yemişler ve baklagillerde bulunur. Çinko: Güçlü bir antioksidan olan çinko, deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerinde bulunur. Likopen: Zararlı kolesterolün serbest radikaller tarafından okside olup, damar çeperine çökmesini önler. Böylece damar sertliği, kalp ve damar hastalıklarından korur. Domates, karpuz, portakal, greyfurt gibi besinlerin kırmızı rengini likopen verir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.