ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Gençleştiren Sebzeler! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=727892)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 06:38 PM

Gençleştiren Sebzeler!
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Akdeniz Mutfağı’nı en sağlıklı mutfaklardandır. İçinde bulunan sebze ağırlıklı yemekleri, antioksidan özelliği taşır.

Provitamin A:

En çok havuçta bulunan Provitamin A, ayrıca taze biber, kayısı, yeşil yaprdoaklı sebzeler, salata ve zeytinyağında da bulunur.

C Vitamini:

Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini, demirin vücutta emilimini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. En çok kuşburnunda bulunur. Ayrıca ısırgan otu, maydanoz, taze biber, brokoli, Brüksel lahanası, kivi, portakal, mandalina ve limonda C vitamini vardır.

E Vitamini:

Kanser oluşumunu engeller. Fındık, badem, ceviz, zeytin, ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir.

Selenyum:

Bağışıklık sistemini aktive eden selenyum, en çok balık, kabuklu yemişler ve baklagillerde bulunur.

Çinko:

Güçlü bir antioksidan olan çinko, deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerinde bulunur.

Likopen:

Zararlı kolesterolün serbest radikaller tarafından okside olup, damar çeperine çökmesini önler. Böylece damar sertliği, kalp ve damar hastalıklarından korur. Domates, karpuz, portakal, greyfurt gibi besinlerin kırmızı rengini likopen verir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.