![]() |
Venedik Pastası
VENEDİK PASTASI
Malzeme : 16 yumurta 500 gr. toz şeker 400 gr. un 100 gr. çekilmiş badem veya kavrulmuş fındık 100 gr. Sana. Kreması : 500 gr. Sana 400 gr. toz şeker 1 bardak su * Biraz vanilya tozu Biraz kakao http://www.yemektarifleri.info/wp-co..._kalppasta.jpg Yapılışı : Yumurtalarla şekeri yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Unla karıştırılmış fındık ilâve edin. Eritilmiş yağı katın. İçi unlanıp yağlanmış kalıba kabarma payı bırakarak dökün. Orta hararetli fırında pişirin. Kremanın yapılışı : Yağı yumurta teli ile karıştırarak yumuşatın. Şekeri suyla hiç karıştırmadan koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Soğuduktan sonra yağa katın. Vanilya koyun. Yarısına kakao ilâve edin. Pandispanyayı dörde bölün. Her parçaya biraz likörlü şurup serpin. Siyah ve beyaz krema sürün. Üst üste koyun. Kenarlarına krema sürün. Çikolata parçalarını yapıştırın. Üstünü siyah ve beyaz kremayla süsleyin. İki parça rendelenmiş çikolata. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.