![]() |
Kalp Sağlığını Korumak İçin Ne Yapmalıyız?
Balık eti ve tavuğun beyaz etini kırmızı ee (koyun, dana gibi) tercih ediniz, kırmızı etin mümkün olduğunca yağsız kısımla- -yiyiniz.
Etli yemeklere ayrıca yağ eklemeyiniz. Yemeklere koyduğunuz yağ miktarını azaltınız, katı yağ yerine sıvı yağ özellik ‘e zeytinyağı kullanınız ve kızartma yerine haşlama ve ızgarayı tercih ediniz. Haftada bir veya iki yumurtadan fazlasır yemeyiniz. Sakatatları(karaciğer, beyin, böbrek git yemeyiniz. Yarım yağlı veya yağsız diyet sütlerini tercih ediniz, diyette bu şekilde azalan yağ miktarını salata veya yemeklere zeytinyağı ilavesi ile karşılayınız. Kahvaltıda tereyağ yerine margarin kullanınız ve doymamış yağ asidi içeriğ yüksek olan margarinleri tercih ediniz. Kuyruk yağı ve iç yağı kesinlikle kullanmayınız. Yemekleriniz pişirilirken daha az tuz konulmasını sağlayınız ve tabağınızdaki yemeğin tadına bakmadan tuz ilave etme alışkanlığından vazgeçiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.