![]() |
Şeftali Reçeli Tarifleri
Şeftali Reçeli Malzemeler:
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.İnce ince dilimleyin. Derin bir tencereye toz şekeri koyun.Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıv***** gelinceye kadar kaynatın.Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın.Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın.Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın. Püf Noktası: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır. Afiyet olsun… http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Şeftali Reçeli Tarifleri
Şeftali Reçeli
Malzemeler:
Pazardan aldığınız yada bahçeden topladığınız şeftalilerin kabuklarını soyun. Şeftalileri kolayca soymak için kaynamakta olan tencere içerisindeki suya şeftaliler tülbent yardımı ile batırılır.Şeftaliler kaynamakta olan su içerisinde yaklaşık olarak 2 dakika kadar bekletilir ve çıkartılarak hemen soğuk suyun içerisine batırılıp çıkarılır.Daha sonra el ile yada bıçak yardımı ile soyulur. Soymuş olduğunuz şeftalileri bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın ve içerisindeki çekirdeklerini çıkartın.Derin bir tencere içerisine hazırlamış olduğunuz şeftalileri bir kat şeker, bir kat şeftali olacak şekilde dizin.En üst kısımda şeker tabakasının olmasına dikkat edin en üst kısımda şeker kalsın. Tencere içerisine dizmiş olduğunuz şeftalileri bir gece kendi halinde bırakın. Sonra şeftalileri kendi suyu ile pişirin kıvamı gelince yani ocaktan almaya yaklaşık 3 dakika kala bir adet limonunu suyunu ilave edin.Şeftali reçelimiz kıvama gelince ocaktan indirip ılıyınca kaplara doldurun. Afiyet olsun. Not:Oktay Usta Tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.