ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Reçeli Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720964)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:50 AM

Erik Reçeli Tarifleri
 




Erik Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kg mürdüm eriği
  • 750 gr toz şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 7-8 tane karanfil (Tarçın ve karanfil, reçel piştikten sonra alınır)
Hazırlanışı:
Erikler yıkanır, yarım ay biçiminde doğranır. Tencereye konur. Üzerine şeker eklenir. Tarçın ve karanfil konulur. Tencere ocağa yerleştirilir. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk. pişirilir. Oluşan köpükler üzerinden alınır.
45. dk. sonra birkaç damla limon suyu eklenir. Tencere ocaktan alınır.
Not: Reçel, piştikten sonra tarçın ve karanfil içinden çıkarılır. Reçel soğumaya bırakılır. Daha sonra kavanozlara yerleştirilir.Afiyet Olsun.

http://bp1.blogger.com/_P5sSiPuHgBs/...e%C3%A7el).JPG

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:50 AM

Erik Reçeli Tarifleri
 
Mürdüm Eriği Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kg. 750 gr. mürdüm eriği
  • 2 kg. toz şeker
  • 2 limon
Hazırlanışı:
1 kg. 750 gr.mürdüm eriğinin çekirdeklerini çıkartın.Geniş bir tencereye mürdüm eriklerini alın. Eriklerin üzerine 2 kg.toz şekeri ilave edin.Yarım çay bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Kaynayan reçelden biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Kıvamı yoğunlaşınca altını kapatmaya yakın limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Not:Oktay Usta Tarifi



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.