![]() |
Karadut Reçeli Tarifleri
Karadut Reçeli Malzemeler:
Buyuk boy bir tencerenin icine bir sira dut bir sira seker olacak sekilde dizin. Bir gece bekletin. Ertesi sabah uzerine limon suyunu ilave edin.Ocagin isisini orta dereceye getirin. Arada karisitirin, seker eridikten sonra 25-30 dakika kadar pisirin. Ocagi kapatmadan 10 dakika once limon tuzunu ilave edin, karisitirin.Tencereyi ocaktan alin ve ilinmaya birakin. Recel ilininca temiz bir kavanoza bosaltarak karanlik ve serin bir yerde muhafaza edin.Afiyet Olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Karadut Reçeli Tarifleri
Karadut Reçeli
Malzemeler:
Kara dutları bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile zedelemeden yıkayınız.(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız. Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız. Şurup koyulaşınca Kara dutları içine atınız. Kara dutla şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz. 4-5 saat bekletiniz. Kara dutların suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için. Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetdeki ateşde reçel kıv***** gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın. Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın. Soğunca kapağını kapatıp serince yerde saklayınız... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.