ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Kavurma Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720953)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:52 AM

Et Kavurma Tarifleri
 




Kurban Kavurması:
  • 2 kg. dana eti
  • 250 gr. iç yağ
Hazırlanışı:
Etler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.Tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Diğer taraftan içyağ tencereye alınır.Yağ önce erir daha sonra kızarır. Yağın kıkırdaklarını ayırıp eriyen kısmı et pişince üzerine dökülür. Beraber 10 dakika daha pişirilir. Tuzu eklenir. Dolapta saklanacak kaba boşaltılır. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.
Not:Oktay Usta Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:52 AM

Et Kavurma Tarifleri
 
Mantarlı Et Kavurma
Malzemeler:
  • 300 gram dana kuş başı et
  • 300 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz karabiber
Malzemeler:
Etleri bir tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tereyağı ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarları yıkayıp doğrayın. Yeşil biberi ince kıyın. Mantar ve biberleri katıp mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Doğranmış domates, tuz, karabiber ekleyip az su ilavesiyle etler ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.