![]() |
Et Kavurma Tarifleri
Kurban Kavurması:
Etler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.Tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Diğer taraftan içyağ tencereye alınır.Yağ önce erir daha sonra kızarır. Yağın kıkırdaklarını ayırıp eriyen kısmı et pişince üzerine dökülür. Beraber 10 dakika daha pişirilir. Tuzu eklenir. Dolapta saklanacak kaba boşaltılır. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır. Not:Oktay Usta Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Et Kavurma Tarifleri
Mantarlı Et Kavurma
Malzemeler:
Etleri bir tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tereyağı ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarları yıkayıp doğrayın. Yeşil biberi ince kıyın. Mantar ve biberleri katıp mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Doğranmış domates, tuz, karabiber ekleyip az su ilavesiyle etler ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.