ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hünkar Beğendi Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720940)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:54 AM

Hünkar Beğendi Tarifleri
 




Hünkar Beğendi
Beşamel Sos Malzemesi: 4 kişilik
  • 3-4 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Et Malzemesi:
  • 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak,doğranmış
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • tuz
  • karabiber
Sosun Hazırlanması:
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.Un ve tereyağını kavurun.Sütü azar azar yedirin.Tuzu ekleyin.Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
Etin Hazırlanması:
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.Unu ekleyin.Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Etleri bir borcama koyun.Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:54 AM

Hünkar Beğendi Tarifleri
 
Hünkar Beğendi
Malzemeler:
  • 5 Adet patlıcan
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı kaşar rendesi
  • Sıvıyağ
  • Tuz,Baharat
Üzeri için:
  • 300 gr. Kuzu eti
  • 1 Adet kurusoğan
  • 3 Diş sarımsak
  • 2 Domates
  • 2 Biber
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • 1 Defne yaprağı
  • 1 Kase mantar (ben kullanmadım)
  • Tuz,baharat
Hazırlanışı:
İlk olarak kuzu etini sıvıyağda kavuralım. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edip mantar ve salçasını da ekledikten sonra bir süre daha kavuralım. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su ilave edelim. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişirelim. Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyip kabuklarını soyalım. Unu tencereye alıp biraz kavurduktan sonra közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyelim. Bir süre eze eze kavuralım. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştıralım.Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendiyi yayıp, Ortasını açıp eti ortasına yerleştirerek servis yapalım...Afiyet olsun..
Not:Oktay Usta Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.