![]() |
Kuzu Tandır Tarifleri
Kuzu Tandır Malzemeler:
Önce kuzu kolu doğranmış olarak düdüklü tencereye az su ilavesi ile alın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Fırın tepsisine piyaz doğranmış soğanları alın. Üzerine defne yapraklarını koyun. Üzerine pişirdiğiniz kuzu etlerini koyup üzerine tuz ve değirmenden çekilmiş tane karabiber ekleyin.Tenceredeki etin suyunu ilave edip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip buharda haşlayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Birlikte servis yapın. Not:Oktay Usta Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Kuzu Tandır Tarifleri
Fırın Poşetinde Kuzu Tandır
Malzemeler:
Soğanları irice halka şeklinde doğrayın. Saımsakları da doğrayın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin.Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin. Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin.Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın.) Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin. Not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.