Prof. Dr. Sinsi |
09-06-2012 03:07 AM |
Beşamel Soslu Et Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Et Yemeği
Malzemeler - 500 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı wochestershire sos
- Defne Yaprağı
- karabiber
Beşamel Sos için - 1,5 su bardağı süt
- 50 gram margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gram kaşar peynir
Hazırlanışı [*]Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır.[*]Un yağ ile kavrulur.[*]Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.[*]Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.[*]İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur.[*]Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır.[*]Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.[*]Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir.[*]Peynirler kızarınca servis yapılabilir.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|