ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ballı Zencefilli Limonata-Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720836)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:12 AM

Ballı Zencefilli Limonata-Nasıl Yapılır
 




Ballı Zencefilli Limonata

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Grip için C vitamini kaynağı.
İçindekiler
  • 4 adet limon
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 cm taze zencefil
  • 6 yaprak nane
  • 1 litre su
Hazırlanışı[*]Limon kabuklarını sebze soyacağı ile beyazlarına çok girmeden soyun.[*]Balı, soyulmuş zencefili, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın.[*]Limonların suyunu sıkıp ballı karışıma ilave edin.[*]Bal limon suyunda eriyene kadar karıştırın.[*]Üzerine suyu ekleyip karıştırın ve bir tülbentle süzün.[*]Hastaysanız ılık ılık, değilseniz soğuk buzla ama her ikisinde de bol nane yapraklı için. Notlar
  • En fazla 1 küp şekerden biraz daha büyük bir parça zencefil kullanın yoksa limonatanız acı olur. Gerçi ben içerken genzimi yakıp iyi gelsin diye biraz daha büyük parça kullandım.
  • Malûm taze zencefil ülkemizde bulunmayıp, ithal edilen ve pahalı satılan bir ürün. En son kilosu 10 YTL’den fotoğraftaki kökü aldım. O yüzden ziyan olmasın istiyorum.
  • Tadını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Biraz daha bal ya da şeker katabilir ya da azaltabilirsiniz.
  • Fena haldeki gribime iyi geleceğini ümit ederek günde 2 bardak içiyorum.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.