![]() |
Pekmezli Ve Fıstıklı Helva-Nasıl Yapılır.
Pekmezli Ve Fıstıklı Helva Pekmezli Helva Malzemesi: 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış) 1/2 su bardağı un 1/4 su bardağı su veya süt 1 su bardağı pekmez Hazırlanışı: Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun. Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın. Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün. Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın. 15 dakika dinlendirin. İstenilen şekilde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.