![]() |
Bezeli Pasta Tarifleri
Bademli Bezeli Pasta Malzemeler:
Bezesi için yumurta akı, toz badem ve toz şekeri benmari usulünde (kaynayan çaydanlığın üstüne bir kap koyarak) mikser yardımı ile çırparak köpürtün. Ters çevirince dökülmeyecek kadar sertleşene kadar çırpın. Bezeler hazır olunca üzeri için biraz ayırdıktan sonra kalanı şanti torbası ile sıkın. 170 derecelik fırında pişirin. Ortalama 1 saat içinde pişer. Pastanın kreması için tencereye sütü alın. Üzerine toz şeker, un ve yumurta sarısını ekleyin çırparak pişirin. Pişmesine yakın içine vanilya ekleyerek pişirmeye devam edin.Krema pişince içine köpürtülmüş yarım poşet şanti ekleyerek iyice çırpın. Her bir pandispanyayı 2 ye bölerek 4 parça kek elde edin. Birinci keki pasta çemberinin içine yerleştirin. Üzerine file badem serpin. Tekrar bir kek kapatın. Ve aynı işlemi tekrarlayın.En son keki koyduktan sonra üzerini krem şanti ile sıvayın. Daha sonra en başta çıptığımız yumurta bezesi ile kaplayarak bir süre buzdolabında bekletin. Daha sonra varsa hürmüz ile yakın. Yoksa fırının üstten pişirme rezidansından yararlanabilirsiniz. En son üzerini hazırlamış olduğunuz bezelerle kaplayaın. Not:Oktay Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar...-pasta-(1).jpg |
Bezeli Pasta Tarifleri
Bezeli Böğürtlenli Pasta
Malzemeler:
Kekini hazırlamak için; yumurtaları kırın ve toz şekerle köpürtün. Suyu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Kakaolu yapmak isterseniz içine kakao ilave edin ve karıştırın. Kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kremasını hazırlarken; tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını karıştırarak topaklanmadan pişirin. Göz göz olunca altını kapatın. Bezesi için; karıştırma kabına yumurta aklarını ve şekeri koyun. Buharda ben mari usulü şekerler eriyene kadar karıştırın. Ardından mikserle çırpın. Kıvama gelince şanti torbasına doldurun. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirin. Şanti torbasındaki beze karışımını küçük küçük sıkın. 150 derecelik fırında kurutun. Kek pişip biraz soğuyunca iki parçaya ayırın. Tabağa ilk parçayı yerleştirin. Üzerine kremayı dökün ve spatulayla yayın. İkinci parça keki de üzerine kapatın. Sütü ve toz şantiyi iyice köpürtün. Krem şantiyi pastanın her tarafına sürün. Bezeleri şantinin üzerine yapıştırın. Böğürtlenleri pastanın üzerine serpin. Not:Oktay Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar...asta%20(1).jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.