![]() |
Şam Tatlısı Tarifleri
Şam Tatlısı Malzemeler:
Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt, zeytinyağı,süt ve pekmezi alalım.karıştırdıktan sonra üzerine unu,irmiği,kabartma tozu ,şeker ve vanilyayı ekleyelim. limonun kabuğunu rendeleyelim.hamuru iyice karıştırıp fırın kabına yayıp üzerini düzeltelim. ortadan ikiye bölünmüş bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım.170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim. yarım saat dinlendikten sonra karelere kesip servis yapalım.kıvamıyla lezzeti ile nefis bir tatlı. Not: Oktay Usta Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Şam Tatlısı Tarifleri
Şam Tatlısı
Malzemeler:
Toz şeker ile suyu kaynatın. Şurubu soğutun. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik ve unu ekleyin. Karıştırın. Kabartma tozu, yeşil fıstık ve vanilyayı katıp iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızartın. Hamur sıcak şerbet soğuk üzerine gezdirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.