Prof. Dr. Sinsi |
09-06-2012 03:07 AM |
Mantarlı Fillet Mignon (İtalya)
Mantarlı Fillet Mignon (İtalya)
Malzemeler: - 4 parça bonfile
- 4 dilim tost ekmeği / esmer ekmek
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 150 gr. porcini mantarı
- 1 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/3 fincan beyaz şarap
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:[*]Bir kaba 1 kaşık sıvı yağ koyun. Sarımsakları ve mantarları ekleyip mantarların rengi hafif değişinceye kadar çevirin. Beyaz şarap, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.[*]Etleri yağlanmış tefon tavada pişirin.[*]Ekmekleri kızartın.()[*]Kızarmış ekmeklerin üzerine etleri, onun da üzerine mantarlı karışımdan koyun.[*]Servis tabağına alarak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun
|