| Prof. Dr. Sinsi |
09-06-2012 03:08 AM |
Şarap Ve Balsamic Soslu Somon (İtalya)
Şarap ve Balsamic Soslu Somon (İtalya)
Malzemeler: - 2 parça somon fileto
- 1 küçük boy kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı balsamic sirke
- 1/3 fincan beyaz şarap
- ½ yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:[*]Somon filetoları toplam 4 eşit parçaya bölün.[*]Bir kapta şarap, balsamic, dereotu ve soğanı karıştırın.[*]Somonların üzerine dökerek 15-20 dk. marine edin.[*]Balıkları sostan çıkarıp ızgarada pişirin.()[*]Sosu da bir kapta pişirerek, somonların üzerine dökün.[*]Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun
|