ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720758)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:09 AM

Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)
 




Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)

Malzemeler:
  • 8 dilim ekmek (ince dilimlenmiş)
  • 1 fincan rendelenmiş Pecorino peyniri (Bu peyniri bulmanız biraz zor olabilir. Onun yerine eski kaşar da kullanabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak dövülmüş)
  • Un
  • ½ fincan domates sosu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Domates Sos:
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı sirke ya da kırmızı şarap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yukarıdaki tüm malzemeleri, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Hazırlanışı:[*]Ekmekleri ufalayın. İçine yumurta, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı yoğurun. Küçük toplar haline getirin.[*]Una bulayarak kızgın yağda kızartın.[*]Servis tabağına domates sosunu yayarak dökün. Kızarttığınız topları bu sosun üzerine koyun. Üzerlerine maydanoz serperek süsleyin. Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.