ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Usulü Susamlı Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720732)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:14 AM

Çin Usulü Susamlı Balık
 




Çin Usulü Susamlı Balık

Malzemeler
  • 250 gr Kefal balığı kılçık ve derisi alınmış
  • 1 adet Yeşil soğan
  • 1/4. su.bardağı Su
  • 1 adet Yumurta beyazı
  • 3 çor.kaşık Mısır nişastası
  • 1/4. çay.kaşık Toz şeker
  • 1 su.bardağı Susam yağı
  • 2 çor.kaşık Şeri veya sek beyaz şarap
  • 2 çor.kaşık Susam
  • 1 çay.kaşık Soya sos
  • Yeterince tuz,biber ,zencefil
YAPILIŞI
Balık filetolarını düz bir tahtaya alın 5-7 cm ince dilimlere kesin bırakın.
Zencefil ve taze soğanı bir kaseye koyun ve suyu ilave edin.30 dakika bekletin.
Şeriyi,tuzu,şekeri bir kaseye koyarakkarıştırın.Suda beklettiğiniz zencefil ve soğanın suyunu şeri karışımı
kasesine ilave edin.Soğan ve zencefili kullanmayın.
Hazırladığınız balı filetolarını kasedeki şeri karışımına ilave edin.Filetoların iyice bu karışım ile ıslanmasını
sağlayın.
Yumurta akını nişasta ile karıştırın.Susam tanelerini düz bir tahtaya yayın.Balık parçalarını süzün
Evella nişasta karışımına her iki tarafını da iyicene batırın,sonra susamlara bulayın.Bir tepsiye
tek olmak üzere yerleştirin.Buz dolabında 25-35 dakika bekletin
Kızartacağınız tavaya yeterli yağ koyun .Yağı orta harekete kızdırın.Çok kızarsa susamlar yanar.
Yağı yavaş yavaş kızdırıp balıkları nar gibi kızartıp servise sunun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.