![]() |
Çin Usulü Susamlı Balık
Çin Usulü Susamlı Balık Malzemeler
Balık filetolarını düz bir tahtaya alın 5-7 cm ince dilimlere kesin bırakın. Zencefil ve taze soğanı bir kaseye koyun ve suyu ilave edin.30 dakika bekletin. Şeriyi,tuzu,şekeri bir kaseye koyarakkarıştırın.Suda beklettiğiniz zencefil ve soğanın suyunu şeri karışımı kasesine ilave edin.Soğan ve zencefili kullanmayın. Hazırladığınız balı filetolarını kasedeki şeri karışımına ilave edin.Filetoların iyice bu karışım ile ıslanmasını sağlayın. Yumurta akını nişasta ile karıştırın.Susam tanelerini düz bir tahtaya yayın.Balık parçalarını süzün Evella nişasta karışımına her iki tarafını da iyicene batırın,sonra susamlara bulayın.Bir tepsiye tek olmak üzere yerleştirin.Buz dolabında 25-35 dakika bekletin Kızartacağınız tavaya yeterli yağ koyun .Yağı orta harekete kızdırın.Çok kızarsa susamlar yanar. Yağı yavaş yavaş kızdırıp balıkları nar gibi kızartıp servise sunun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.