ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kültür-Sanat (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=99)
-   -   İtalyan Yazardan "Atatürk" Kitabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=71253)

yesimciwciw 04-19-2009 09:33 AM

İtalyan Yazardan "Atatürk" Kitabı
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında İtalyan yazar Prof. Dr. Fabio L. Grassi'nin kaleme aldığı "Atatürk" adlı kitap Türk-Amerikan Derneği'nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.


Geçen yıl Ağustos ayında İtalya'nın önemli yayın evlerinden Salerni tarafından çıkarılan ve 3.5 ay gibi kısa bir sürede 2. baskısını yapan kitabı hakkında bilgi veren Grassi, eserin 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti.

Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk hakkında ülkesinde bu kapsamda bir eser bulunmadığını anlatan Grassi, "İtalya'da yeni Türkiye'ye karşı ilgi azalmıştı. Son yıllarda tekrar artıyor. Türk-İtalyan ilişkilerinin geliştiği bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ile ilgili kitap olmaması eksiklikti. Ben de bu boşluğu doldurmak için bu eseri kaleme aldım" diye konuştu.

Kitabı propaganda amaçlı yazmadığını, beğenilen yönleri olduğu gibi beğenilmeyen taraflarının da bulunabileceğini kaydeden Grassi, saygıdeğer bir figür olan Atatürk'ün yıkılmakta olan Türkiye'yi saygıdeğer bir ülke haline getirdiğini söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde İtalyanca öğretim üyesi olarak çalışan Grassi, "Bu, Türk tarihine saygı duyan ve duyuran bir kitaptır" dedi.

dejavu2009 04-19-2009 01:18 PM

Cevap : İtalyan Yazardan "Atatürk" Kitabı
 
Ne kadar güzel bir haber,


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.