ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711538)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:37 AM

Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar
 
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar tarifi

için Malzemeler :
  • 225 gr lor peyniri veya labne
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 küçük soğan, ince doğranmış
    100 gr mantar, doğranmış.
    2 yumurta, çırpılmış
    50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
    Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
    Tuz ve karabiber
    25 gr tereyağı, eritilmiş
    Maydanoz, süslemek için
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Fırını 200 C ısıtın.
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dak. devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten. alıp soğumaya bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.