![]() |
Pezik(Pazı) Mücveri
pezik(pazı) mücveri tarifi
için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Pezikleri yıkadıktan sonra , ince ince doğrayıp haşlıyoruz. Pazıların sapları yumuşadığında süzgeç yardımıyla sudan çıkarıp süzgece alıyoruz. Pazıların suyu iyice süzülünce ,pazıları derince bir kaba alıp un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış soğan ve nane ilave ederek karıştırıyoruz. Pirinci haşlayıp suyu çektirdikten sonra pazılı karışıma ilave ediyoruz. Teflon tavaya bir miktar sıvayağ koyuyoruz. Yağ kızınca hazırladığımız karışımdan tavaya kaşıkla düzelterek ,yaklaşık bir cm. kalınlığında yayıyoruz. Mücveri kızartırken tavayı yavaş yavaş sallayarak mücverin tavaya yapışmasını önlüyoruz.. Mücverin bir yüzü kızarınca bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirerek her iki yüzünü de kızartıyoruz. ( Dilerseniz mücveri tavaya birer kaşık koyup üzerini kaşığın tersiyle düzelterek yuvarlak şekillerde de pişirebilirsiniz ) Kızaran mücveri tavadan alıp dilimleyerek servis yapıyoruz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.