ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yuvarlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=71147)

yesimciwciw 04-17-2009 05:55 PM

Yuvarlama
 
Yuvarlama (2) (6 Kişilik)

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265395712
Malzemeler
3.5 Su Bardağı Un
1/2 kg Kıyma
3 Yumurta
3 Çay Bardağı Süt
5 Su Bardağı Su
Tuz
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Sos için:
2 Su Bardağı Yoğurt
3-4 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası


Yemeğin Tarifi
Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın.

Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle alın.

Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Şengül Şirin 02-05-2010 09:49 PM

Cevap : Yuvarlama
 
Yuvarlama
Malzemeler:


500 gr parça kuzu eti
250 gr çig köftelik kiyma
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg süzme yogurt
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
½ çay kasigi nane

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265395712

Tarifi:
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun.Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sivi yag ile yaglayin. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliginde yuvarlayin.Yuvarlama islemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 tasim kaynatip süzgece bosaltin. Eti, ara ara köpügünü alarak haslayin ve haslanmis nohutu ekleyin. Et yumusayinca, yuvarlamalari ekleyin. Yogurdu mikserde bir yumurtayla çirpin. Yavas yavas karistirarak yemege yedirin. Üzerine kizdirilmis tereyagi ve nane gezdirin servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.