![]() |
Yuvarlama
Yuvarlama (2) (6 Kişilik)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265395712 Malzemeler 3.5 Su Bardağı Un 1/2 kg Kıyma 3 Yumurta 3 Çay Bardağı Süt 5 Su Bardağı Su Tuz 1 Su Bardağı Sıvıyağ Sos için: 2 Su Bardağı Yoğurt 3-4 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası Yemeğin Tarifi Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle alın. Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. |
Cevap : Yuvarlama
Yuvarlama
Malzemeler: 500 gr parça kuzu eti 250 gr çig köftelik kiyma 2 su bardagi pirinç 1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis) 1 kg süzme yogurt 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi tuz 1 adet yumurta 1 çorba kasigi tereyagi ½ çay kasigi nane http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265395712 Tarifi: Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun.Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sivi yag ile yaglayin. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliginde yuvarlayin.Yuvarlama islemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 tasim kaynatip süzgece bosaltin. Eti, ara ara köpügünü alarak haslayin ve haslanmis nohutu ekleyin. Et yumusayinca, yuvarlamalari ekleyin. Yogurdu mikserde bir yumurtayla çirpin. Yavas yavas karistirarak yemege yedirin. Üzerine kizdirilmis tereyagi ve nane gezdirin servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.