ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Siğir Etli Arpa Şehriye Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711438)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:24 AM

Siğir Etli Arpa Şehriye Pilavi
 

SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika
daha pişirin. Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları
ekleyin. 15-20 dakika pişirin.

700 gr sığır eti
500 gr domates
250 gr kuru soğan,
Zeytinyağ
3 diş Sarımsak
Salça
Maydanoz
Su
Tuz, Kara Biber, Kekik
Üzerini Maydanozla süsleyebilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.