![]() |
Sebzeli Kuskus Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı kuskus Tuz 1 adet küp doğranmış havuç Süsleme için: 2 dolmalık biber, 2 domates, 3-4 dal maydanoz 1 adet küp doğranmış kabak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 soğan 50 gr margarin 3 su bardağı sıcak et suyu ya da iki adet bulyon Yapılışı Sebzeleri haşlayıp süzün. Soğanı soyup iri iri doğrayın. Margarini tavada eritin. Soğan ve kuskusu ilave edip kavurun. Salçaları ekleyip karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Et suyunu kuskusa ilave edin. Tuz serpip orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca sebzeleri ekleyin. Ateşi kısıp 5 dakika pişirin. Dolmalık biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup dilimleyin. Maydanozu kıyın. Biber ve domatesi bir tavada sote edin. Kuskusu servis tabağına alıp maydanoz, biber ve domates dilimleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.