ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Şair Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711385)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:33 AM

Şair Pilavi
 

ŞAİR PİLAVI
malzemesi
4 bardak pirinç
1 kuzu ciğeri
1 bardak antep fıstığı
4 bardak un
1 küçük kutu bezelye
1 adet piliç
2 adet yumurta
2 bardak tavuk suyu
250g margarin
tuz

Yapılışı
un elenip bir tepsiye konur. ortası çukur yapılır. yağın yarısı elle ezilir, çukura konur, içine 2 yumurta kırılır, tuz eklenir ve bir çorba kaşığı su ile hamur karıştırılır. yavaş yavaş un ortaya toplanarak hamur elde edilir. bir kenara bırakıp 15dk bekletiriz. sonra bu hamuru oklava ile yarım cm kalınlığında açarız. ikişer parmak eninde şeritler halinde kesilir. başka bir tencerede tavuk suyu ile normal pilav pişirilir. Şerit hamurlar bir tepsiye kafes şeklinde dizilir. boşluklarına antep fıstıklarını tek sıra halinde koyarız. bezelye haşlanır. ciğer küçük parçalar halinde una bulanıp yağda kızartılır. piliç haşlanır. etleri kemiklerinde ayırıp lokma lokma doğranır. piliç etleri, ciğer, bezelye, tuz, karabiber pilava karıştırılır ve hepsi birden hamurların döşendiği tepsiye dökülür. kepçeyle hafifçe bastırılır. işe başlarken tepsiye kafes gibi yerleştirilmiş hamurların uçları uzunca tutulmuş ve dışarıda bırakılmıştı. pilav bastırıldıktan sonra dışta kalan bu uçlar tepsinin üzerine doğru toplanır. tepsiyi fırına olduğu gibi koyarız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.