ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Osmanlı Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711370)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:35 AM

Osmanlı Pilavı
 
Osmanlı Pilavı
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 200 gr. kavrulmuş kuşbaşı et
- 3 Çorba kaşığı fıstık
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5. bekletin
2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun.
3- Eti ayrı bir tencerede içine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 bardağı su koyarak pişirin, suyunu çekmeden önce ateşten alın
4- Pilav yapılacak tencereye geriye kalan margarini koyun, pirinçleri ekleyin ve kavurun, kavrulan eti pirincin suyuyla birlikte dökün.
5- Fıstık ve kuş üzümünü ilave edin, üzerini örtecek seviyede su ilave edin suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine serpin, karıştırın, yavaş ateşte pişirin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.