![]() |
Osmanlı Pilavı
Osmanlı Pilavı
Malzemeler - 2 su bardağı pirinç - 3 Çorba kaşığı tereyağı - 200 gr. kavrulmuş kuşbaşı et - 3 Çorba kaşığı fıstık - 1 çorba kaşığı kuşüzümü - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5. bekletin 2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun. 3- Eti ayrı bir tencerede içine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 bardağı su koyarak pişirin, suyunu çekmeden önce ateşten alın 4- Pilav yapılacak tencereye geriye kalan margarini koyun, pirinçleri ekleyin ve kavurun, kavrulan eti pirincin suyuyla birlikte dökün. 5- Fıstık ve kuş üzümünü ilave edin, üzerini örtecek seviyede su ilave edin suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine serpin, karıştırın, yavaş ateşte pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.