ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Haşlama Pirinç Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711342)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:40 AM

Haşlama Pirinç Pilavı
 

Haşlama Pirinç Pilavı

MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
2 çorba kasigi tereyagi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci ayiklayin, yikayin ve süzün. Bir tencereye 2 litre (10 su bardagi) su
koyup yeteri kadar tuz atin ve ocaga alin. Su kaynamaya baslarken pirinci
ilave edin. Ara sira karistirarak pirinci yaklasik 20 dakika pisirin. Pirincin
iyice süzdükten sonra içine istediginiz bir yag çesidini katip karistirin.
Sicak olarak servis edin. Bu teknikle pisen en iyi pirinç "Basmati" pirincidir,
kesinlikle yapismaz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.