ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kiymali Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711336)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:41 AM

Kiymali Pilav
 

KIYMALI PİLAV

Malzemesi:2 bardak pirinç, 3 bardak et suyu, 150 gr. tereyağı veya margarin, tuz. İçi: 150 gr. koyun kıyması, 1 baş soğan, 2 yemek kaşığı sade yağ, 2 yemek kaşığı fıstık, 2 yemek kaşığı kuşüzümü, tuz, karabiber, yenibahar.

Sade pilav hazırlayın. Soğanı ince doğrayıp 2 kaşık yağla hafifçe öldürün. Kıyma, fıstık, üzüm koyup kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ve yenibaharı katın. Fıstığın rengi dönünce 1 kepçe et suyu koyun. 1-2 dakika sonra ateşten indirin, pilavı uygun bir tabağa boşaltın. Üzerine kıyma içini boşaltıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.