![]() |
Kiymali Pilav
KIYMALI PİLAV Malzemesi:2 bardak pirinç, 3 bardak et suyu, 150 gr. tereyağı veya margarin, tuz. İçi: 150 gr. koyun kıyması, 1 baş soğan, 2 yemek kaşığı sade yağ, 2 yemek kaşığı fıstık, 2 yemek kaşığı kuşüzümü, tuz, karabiber, yenibahar. Sade pilav hazırlayın. Soğanı ince doğrayıp 2 kaşık yağla hafifçe öldürün. Kıyma, fıstık, üzüm koyup kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ve yenibaharı katın. Fıstığın rengi dönünce 1 kepçe et suyu koyun. 1-2 dakika sonra ateşten indirin, pilavı uygun bir tabağa boşaltın. Üzerine kıyma içini boşaltıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.