ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   İç Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711332)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:42 AM

İç Pilavı
 
İç PilavıMalzemeler
- 2 bardak pirinç 3 bardak et suyu
- 5 çorba kaşığı Tereyağ 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı şamfıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 demet dereotu Karabiber,Tuz
Hazırlanışı:
1- Kuzu ciğerinin zarını soyun küçük küçük doğrayın, soğanı da doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı Tereyağ olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave edin, 2-3 dk. kadar sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bekletin
2- Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı Tereyağ, şam fıstığı ve doğranmış soğanı da koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
3- Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte sürekli karıştırın 10 dakika kavurun.
4- Sonra da pirinçe, karabiber, 3 bardak su, kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ayar ateşte pişirin
5- Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.