ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Duvakli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711324)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:43 AM

Duvakli Pilav
 

DUVAKLI PİLAV

Malzemesizi kg. pirinç, 500 gr. kıyma, 250 gr. badem, bir kaşık yağ, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın.

Bademler kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar kaynatılır. Kabukları soyulur. Enine ortasından ikiye ayrılır. Bir tencereye bademleri kavurabilecek kadar yağ konur. Bademler pembeleşin-ceye kadar kavrulur. Ateşten alınır. Karabiber, tarçın, yenibahar serpilir. Karıştırılır. Evvelden hazırlanan sade pilav servis tabağına konur. Zikri geçen mahlut pilavın üzerine yayılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.