ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kuru Kayısılı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711318)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:44 AM

Kuru Kayısılı Pilav
 

Kuru kayısılı Pilav

2 Su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber

Pirinç sıcak suda yarım saat bekletilir, daha sonra bol soğuk suda yıkanır, suyu süzülür, kızgın yağda pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur. Üzerine kuru kayısı, safran, tuz katılır, iyice karıştırılır. Su eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır. Ateşten alınır yarım saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman karabiber serpilir.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.